duminică, 24 august 2008

...şi de la Sighişoara... la Sibiu... şi de la Sibiu... la Rîmnicu Vîlcea

Şi uite aşa pornim, dacă nu pe întuneric, cel puţin pe înserat, spre Sibiu. Drumul nu e lung şi destul de bun. Ajunşi în Sibiu, Alina îşi sună părinţii şi îi anunţă că vom rămâne în zonă.

Sibiu şi fantome...

Trupa de şoc în Sibiu...

După ce dăm o tură prin central oraşului, ne urcăm din nou în Furnicuţă si plecăm în căutarea cantinei studenţeşti unde se ţine nunta. Ne învârtim noi prin oraş, cerem detalii puţinelor persoane care se mai află la ora asta pe stradă şi într-un final găsim cantina. Mai că suntem luate pe sus şi duse în sala de mese. Numa’ bine că se termină nunta şi rudele Alinei ne invită să rămânem la ele. Ce noroc avem! Cine ar fi zis că o să avem şi unde înnopta în Sibiu!?

Orgie... :D
Acasă la rude, cheful continuă în curte, noi încercăm să împărţim pijamalele, dar nea Ilie ne îmbie ba cu îngheţată, ba cu alone, ba cu bere, şi nu orice fel de bere, ci Stejar! Mai trăncănim o vreme până când oboseala ne răpune si dăm stingerea. Avem şi mâine o zi lungă!


Pregătim papa...
Dimineaţa, adevărat răsfăţ! Cafea… mmm… si lapte… Nu mai abuzăm mult de ospitalitatea gazdei noastre si ne aruncăm în scaune şi-o luăm din nou la drum. Gazda noastră ne-a făcut o scurtă hartă pentru a ne fi mai uşor să găsim ieşirea potrivită spre Rm Vîlcea şi să nu mai bâjbâim prin oraş, aşa că foarte curând ne îndreptăm spre Valea Oltului.
Foamea ne răpune şi hotărâm să facem un popas. Vremea e aşa şi aşa. Eu le propun fetelor să mergem la cascada Lotrişor, asta pentru că data trecută nu am ajuns până la ea, propunere pe care fetele o aprobă.
Spre Cascada Lotrişor
Cascada Lotrişor
Chiar înainte de popasul Lotrişor, pe partea dreaptă cum vii spre Călimăneşti, de pe Valea Oltului, se face un drum forestier. În timpul săptămânii, aşa cum am fost eu cu Nae, nu se plăteşte intrarea pe acest drum dacă eşti cu autoturismul, în schimb, azi, duminică fiind, facem o chetă de 10 lei pentru a nu mai pierde timpul care şi aşa se scurtează foarte mult. Drumul e ok si destul de bine întreţinut. Ajungem la micuţa cascadă pe care eu o credeam cea adevărată mai acum ceva vreme şi continuăm să urcăm. La un moment dat drumul nu mai este chiar atât de bun, astfel că după câteva manevre mai dificile si cu aruncări de pietre, reuşesc să întorc maşina şi să o las pe marginea drumului, urmând ca bucata ce-a mai rămas să o facem pe jos, adică încă vreo 5 minute. Deşi pe indicatorul de la şosea scrie 2 km până la cascadă, sunt mai mult de trei de fapt. Cascada este într-adevăr cu mult mai mare decât cea pe care credeam eu şi aş fi vrut să urcăm, să vedem tunelul săpat în stâncă, prin care iese apa, dar fiind duminică era şi multă populaţie ceea ce ne-ar fi îngreunat urcuşul, aşa că o lăsăm pe altădată… Mai avem încă un motiv să ne reintoarcem pe aceste meleaguri. Aşa cum am mai spus şi data trecută, Cascada Lotrişor este realizată de mâna omului. Aceasta se află la o altitudine de aproximativ 515 m, apa pârâului fiind deviată cu circa 500-600 m mai sus, datorită necesităţii construirii drumului forestier de pe valea Lotrişorului.

După o poză de grup, ne (re)întoarcem la maşină şi pentru că Cioco şi Deni încă nu au ajuns în Rîmnic (plecaţi din localitate), ne hotărâm să mâncăm îngheţata fără ei.

Cascada Lotrişor

Cam speriată... înţelegem de ce...




Delicioasa îngheţată din Vîlcea… mmm… Alinuţa înţelege acum de ce vrem noi să mâncăm îngheţată la Rîmnic.











A mea ştiu că e Banana Split...

Mai respiraţi fetelor... :D


Gata şi cu îngheţata. Acum pornim din nou la drum. Hotărâm să ne întâlnim la Deduleşti cu Cioco şi Deni, unde ne luăm “prânzul” şi de aici ne întoarcem la Goleşti, de unde ne îndreptăm spre Curtea de Argeş – Câmpulung şi de aici bine cunoscutul drum spre casă, pe Fundata, Bran, Braşov, unde suntem întâmpinate de nişte nori negricioşi şi nu prea prietenoşi…









Un scurt popas...






La furat de mere... Uuuu! Hoaţa!


Un ursuleţ din ceruri




Şi un ultim popas...















Weekendul acesta am făcut în jur de 500 de kilometri şi a fost primul meu “drum lung”… şi mi-a plăcut… şi de-abia aştept să mai plecăm… :D

sâmbătă, 23 august 2008

Plecam la festival...

De vreo saptamana si un pic ma obsedeaza un gand… Mai precis de cand am aflat ca de festivalul interetnic de la Sighisoara. Spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca acesta este un oras prin care doar am trecut de cateva ori… Miercuri la club, ne anuntaram doar cateva gagici si Doru.

Alinuta si Milu... Lacul Lebedelor

Sambata dimineata culeg floricelele de prin oras (Alina, Alinuta si Carmen) si o pornim la drum. Primul popas il facem la Maierus, ca de, am mers prea mult si o invitatie la un porumb fiert cu greu se refuza… Dupa ce ne amuzam cu Tzache care sare pe noi si-si tot incearca coltisorii pe bietele noastre picioruse, luam cu asalt leaganul din curte si mai-mai ca ne-am lasa convinse de un gratar si o ciorbica, dar ne amintim ca tinta noastra este Sighisoara.

Ne leganam ... daca ne lasa Tache...

Da, nici noua nu ne vine sa credem ca-i place sa stea la poze...

Lasam Maierusul cu ispitele lui si o luam din nou din loc. Nu dupa multa vreme patrundem in mult ravnita Sighisoara si dupa ce gasim un loc unde sa o lasam pe Furnicutza, ne indreptam pasii spre cetate.

Carmen

Al(b)inutele

Sighisoara
Cred ca pana sus in curte am facut mai bine de o juma’ de ora. Magazine, suveniruri, poze, lume… Prea cald si multa moleseala… ne hotaram sa urcam in turn putin mai tarziu. Purcedem din nou prin multime, cautandu-i pe Dani si Moni care erau aici de vineri. Sunt putini dezamagiti, se pare ca mastile nu au fost prea cautate azi si nici locul nu-i favorizeaza prea mult.

Matzisori...
Admiram si noi mastile si magnetii, mai schimbam doua vorbe, un clovn se maimutareste la mine, fetele nu vad in fata ochilor decat cercei, eu ma plang intr-una ca mi-e sete, mai dam o tura de « targ », vizitam expozitia de fotografii, la care a participat si Dani, ne reintoarcem in mijlocul targului si intr-un final reusim sa coboram in oras…
Salut !!!

Iaca, ma odihnesc si eu...

It's all right...

Iete-ma...

Ups... That's not so nice...

Dani

Moni

Magneti

Masti

Orasul… pustiu de-a dreptul… alimentari si magazine inchise. Ma asteptam la mai multa miscare, la mai mult dinamism cu atat mai mult cu cat se desfasoara un eveniment intre « zidurile » sale. Ne potolim setea, imi mai revin putin si incep sa le sugerez fetelor sa mai vizitam si altceva. La o margine de drum scot harta si incep sa propun : Alba Iulia… nuu, e prea departe, n-avem timp sa ajungem pana se insereaza… bine… atunci hai la Sarmisegetuza si maine coboram pe valea Jiului… nuu, si asta e prea lung… no bine, hai ca ne mai gandim.
- Da si mie, ca mi-e foame...
- No, bine, ia si du-te...



Tu esti sigura ca aici vrei sa mergem...!?



Asta-i preferata mea...
Pana una alta hai sa le ducem sucurile lui Dani si Monicai si sa ne gasim si noi o terasa unde sa papam ceva… Ca porumbul o fost bun, dar nu tine si de foame prea mult timp. Intre timp insa incepe programul artistic si ne strecuram si noi in fata, sa-i vedem pe cei din comunitatea greaca, il sustinem pe George, si apoi ne jucam si noi de-a paparazzi.

Sa nu uitam pentru ce-am venit...
Anual în luna august Sighişoara aşteaptă Europa la festivalul Proetnica. Pe scene şi în pieţele din cetatea Sighişoarei au loc spectacole de dans şi muzică tradiţională şi contemporană, precum şi spectacole de poezie şi muzică folk. Opere de artă, obiecte meşteşugăreşti tradiţionale, cărti şi publicaţii, participarea comunităţilor albaneze, armeane, armene, bulgare, cehe, croate, evreieşti, grece, germane, italiene, macedoneene, maghiare, poloneze, rrome, ruso-lipovene, rutene, sarbe, slovace, tatare, turce si ucrainene o varietate de culori şi obiceiuri rar întâlnite.





George si fetele

In turnul asta nu am mai ajuns, poate data viitoare...



Alinuta

Carmen
Mai ne oprim la umbra unui tei batran (parca tei era) si ne gasim si o muza, o pustoaica de vreun anisor, scumpa foc si careia ii placea sa faca poze si apoi sa le si vada… La umbra aceluiasi tei o tiganca vrea sa ne ghiceasca norocul, sa ne spuna cu cine ne-om marita, dac-om avea palate si-om trai fericiti pana la adanci batraneti… asta doar in schimbul unei sume modice de bani… Da’ daca nu vrem sa ne ghicesti, nu ne blestemi, nu ? – Nu, maica, cum sa va blestem, si dupa ce vedem ca nu-i chip sa scapam de ea, dam sa ne ridicam si in urma auzim niste urari de « bine » …

Micut noastra vedeta...


Alinutele albastre


Si Alinutele rosii...

Doar ii festival...

Mie mi se pune pata pe o geanta, si-mi cumpar doua… trecem pe langa « vanatori » si sunt dornica sa-mi demonstrez ca pot fi si eu Robin Hood… Si dupa ce aproape nimeresc piciorul cerbului, las doua sageti sa zboare in zidul cetatii… important e sa nimeresti ceva… :D
Robin Hood in varianta feminina...

Stiu sa trag, credeti-ma... ;)

Dupa privirea omului, e clar, am nimerit ceva...


Intoarse inapoi in oras, in asteptarea pizzelor, scoatem din nou harta si ne holbam la ea… Pai un loc mai apropiat ar fi … Sibiu ! Da, Alina rade, ai ei parinti sunt acolo la nunta si ii propusesera sa vina cu ei… Pai si, mergem si noi la nunta !!! Si bine daca tot ajungem la Sibiu, ce-ar fi maine sa coboram pe valea Oltului la Rm Vilcea sa mancam o inghetata si sa-i vedem pe Cioco si Deni !? La auzul cuvantului magic « inghetata » toata lumea a votat : Rm Vilcea. Doar Alinuta ce era mai rezervata, ea nu mancase niciodata inghetata… la Rm.
Pizza... yami...

Pai hai sa vina oamenii astia mai repede cu pizza ca noi avem cale lunga de batut. O tipa trece pe langa noi, Alina spune : o stiu, de undeva de pe munte. Evident ne intoarcem privirile. Nu recunosc pe nimeni, in schimb o vad pe Carmen facand cu mana, ma mai intorc o data si il vad pe Supica, iar cea pe care o cunoaste Alina « de undeva de pe munte » este prietena lui. Schimbam cateva vorbe cu ei, soseste si pizza si urcam din nou in cetate.

Intre timp sosise si Doru, dar pentru ca noi hotaram sa plecam la Sibiu, ne vedem nevoite sa-i dam rucsacu’-napoi, si aproape pe-nserat luam drumul spre Sibiu…